Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z dodatkiem powideł śliwkowych są bardzo smaczne i łatwe do przygotowania.
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 2619
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 274
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 31
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 2619
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 274
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 31
Składniki
Do miski wbić całe jajka, dodać szczyptę soli, zmiksować.Następnie wlać olej i mleko.
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kropelkami czekoladowymi i cukrem.
Do suchych składników dodać płynne, wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej wsypać przesiane kakao, wymieszać.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać po łyżce jasnego ciasta, włożyć po łyżeczce powideł.
Wierzch zalać ciemnym ciastem, piec około 30 minut w 180 stopniach.
Upieczone muffinki ostudzić na kratce, oprószyć cukrem pudrem.