Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa serowo-jogurtowa jest przyjemnie orzeźwiająca i nie za słodka.Jeśli ktoś woli bardziej słodkie - może dodać 2-3 łyżki cukru. Ale nie ma potrzeby bo galaretki są wystarczająco słodkie.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 148
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 148
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Biszkopt z masą serowo-jogurtową: Upiec dwa biszkopty. Jeden jasny i jeden ciemny. Po ostygnięciu w każdym wyciąć za pomocą kieliszka kółka i je pozamieniać. Jasne włożyć w ciemny biszkopt a ciemne w jasny . Ułożyć pierwszy blat w formie, w które się piekł (u mnie forma o wymiarach 36 cm/25 cm) Skropić amaretto. Posmarować 2 łyżkami dżemu brzoskwiniowego.
Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie razem z żelatyną. Odstawić do przestygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na "puch". Stopniowo dodawać po łyżce sera . Następnie dolewać małymi porcjami jogurt i lekko tężejącą galaretkę. Wylać na pierwszy blat ciasta. Ciasto wstawić na 15 minut do lodówki by masa stężała. Przykryć drugim blatem.
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, połączyć z dwoma łyżkami amaretto i śmietanką. Oblać ciasto. Udekorować dowolnie. U mnie chałwa w formie wełny.