Do góry

Desery Przepis na:

Dwukolorowy chrust

Przepis dnia 2013-02-04
Dwukolorowy chrust

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1504

Dodano: 30.01.2013

Odsłon: 25819

mała odmiana standardowej wersji..

Składniki

  • 3 żółtka
  • 3 łyżki śmietany
  • 40g masła
  • 1 łyżka wódki
  • 2 szklanki mąki, 1 łyżka kakao
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim.

  2. Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Posypujemy pudrem. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MP3-ka 31 stycznia 2013 super, że się podoba... :)
za chwile będzie kolejna wersja chrustu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malina91 31 stycznia 2013 świetne;) uwielbiam faworki a taka odsiezona wersja bomba

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń