Do góry

Dodatki Przepis na:

Dwukolorowy dodatek

Dwukolorowy dodatek

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4288

Dodano:

Odsłon: 517

Marchewka, cukinia i brukselka - warzywa, które każdy zna. Razem tworzą świetne połączenie i sprawdzają się jako świetny dodatek do wielu dań :)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki obrać i pokroić w kostkę.

  2. Masło rozpuścić w garnku.

  3. Dodać marchewkę i gotować przez około 7 min. Można dolać trochę wody.

  4. Brukselkę umyć i pokroić.

  5. Cukinię również umyć i pokroić w kostkę. Cukinii nie obieramy.

  6. Warzywa dokładamy do gotującej się marchewki. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości warzyw.
    Uważać, żeby nie rozgotować warzyw.
    Pod koniec gotowania można dodać łyżkę mąki pszennej i wymieszać.

  7. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń