Do góry

Dania główne Przepis na:

Dynia faszerowana kaszą

Dynia faszerowana kaszą

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3452

Dodano:

Odsłon: 3725

Pomysłów na dynię jest wiele, są zupy, placki ale o faszerowanej dyni raczej słyszało niewiele. Dynia faszerowana jest przepyszna i niezwykle aromatyczna.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby namocz dzień wcześniej. Umytą dynię przekrój wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 porcje. Wydrąż środek, miąższ zachowaj. Posól i popieprz środki dyni. Lekko skrop oliwą. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach C przez ok. 45 minut. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Salami pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. Wędlinę i cebulę podsmaż. Dodaj grzyby. Podlej wodą, w której się moczyły. Duś do czasu aż grzyby staną się miękkie. Pomidory pokrój w cienkie paski. Oliwki przekrój na połówki. Zalewę z pomidorów wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę czosnkiem. Dodaj zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki farszu wymieszaj z sosem. Tak przygotowanym nadzieniem napełnij dynie. Posyp mozzarellą (startą na tarce) i zapiekaj danie jeszcze przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń