Do góry

Dania główne Przepis na:

Dynia po węgiersku

Dynia po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 10843

Dodano:

Odsłon: 163

Pożywne i smaczne danie na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Dynia 70 dag
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Kiełbasa 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Tłuszcz 2 łyżki
  • Mąka 1 łyżeczka
  • Śmietana 150 ml
  • Ostry ketchup 3-4 łyżki
  • Sól i cukier do smaku
  • Papryka mielona słodka do smaku
  • Świeże zioła
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię, cebulę, paprykę oczyścić, pokroić w kostkę i dusić na tłuszczu z dodatkiem papryki słodkiej do smaku. Następnie dodać, ketchup, pokrojoną kiełbasę, przyprawić do smaku. Chwilę podgotować, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i podawać z pieczywem z dodatkiem świeżych ziół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń