Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dynia smażona z fasolką"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Fasolę szparagową oczyścić, usunąć końcówki, umyć, osuszyć. Dynię starannie oczyścić z nasion, opłukać, osuszyć, pokroić na małe kawałki.
Fasolkę i dynię lekko obgotować w osolonej wodzie, każde z warzyw osobno. Aby warzywa były bardziej jędrne i zachowały więcej wartości odżywczych, warto ugotować je na parze. Fasolkę przelać krótko zimną wodą, aby nie straciła koloru.
Orzechy posiekać. Masło lekko rozgrzać, uprażyć orzechy, ciągle mieszając, alby się nie przypaliły. Dodać fasolkę i dynię, podgrzać, doprawić solą i podawać na ciepło.
ok. 35 minut
Do masła, na którym smażymy orzechy, warto dodać łyżkę miodu i cytryny oraz mielony imbir i szczyptę kuminu.Źródło: Twoje Imperium