Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dyniowa z boczkiem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 73
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Oczyść i pokrój marchewki, ziemniaki, cebulę oraz paprykę. Wodę oraz rosół (może być z kostki bulionowej) wlej do garnka. Włóż przygotowane warzywa. Gotuj, aż będą miękkie.
Zmiksuj na gładką masę. Włóż purée z dyni i jeszcze raz zagotuj. Przypraw zupę solą, pieprzem czarnym, ziołowym oraz ziołami.
Plasterki boczku zrumień na suchej patelni. Zupę rozlej do talerzy. Na środku zrób kleks śmietany i rozprowadź dekoracyjnie patyczkiem. Na każdą porcję połóż 2 chipsy z boczku.
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>
40 min ? Stopień trudności: łatwy ? Kalorie: 180Źródło: Super TV