Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka i wyrazista zupa na chłodne dni. Niesamowicie rozgrzewa.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Dynię i paprykę pokroić w kostkę. Posiekać cebulę i zblanszować na oleju. Dodać posiekany czosnek i paprykę. Podsmażać około 3 min i dodać dynię. Zalać dwoma litrami wody wsypać rozmaryn, słodką paprykę i gotować ok 30 min aż dynia będzie miękka. Po tym czasie doprawić sokiem z cytryny, solą pieprzem i ostrą papryką. Na koniec dodać jogurt ( opcjonalnie). Świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi jak również ze świeżym pieczywem.