Do góry

Desery Przepis na:

Dyniowe muffinki

Dyniowe muffinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3470

Dodano:

Odsłon: 167

Muffinki to najprostsze słodkości do wykonania. Bardzo często przygotowuję je z 3-letnim synkiem. Pyszne, mięciutkie i wilgotne. Polecam.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj mokre składniki: puree z dyni, miód i olej. Dokładnie zmiksuj. Mąkę połącz z orzechami, żurawiną, sodą oczyszczoną i przyprawami. Składniki sypkie dodaj do składników mokrych. Delikatnie połącz (mieszaj tylko do połączenia składników). Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Do każdej papilotki nałóż po dwie łyżki ciasta. Babeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 12-15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń