Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i pachnące mufinki z dodatkiem amarantusa, orzechów i skórki pomarańczowej.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 730
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 136
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 260
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 730
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 136
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Składniki
Dynię pokroić na pół. Jedną połówkę schować do lodówki, a z drugiej usunąć pestki, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W dużej misce wymieszać ze sobą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i sól. Do wymieszanych składników dodać startą dynię, amarantus, jajka i olej. Całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać skórkę pomarańczową, orzechy, siemię lniane i jeszcze raz wszystko wymieszać. Nastawić piekarnik na temperaturę 160 st.C. Foremki na mufinki wyłożyć papilotkami, napełnić masą do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku przez 15-20 minut - na ciemno złoty kolor