Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 867
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 164
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9277
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 183
Polecam.
Odsłon: 867
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 164
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9277
Składniki
Dynię obieramy. Wybieramy miąższ. Myjemy i trzemy na tarce - na średnich oczkach. Kiedy już zetrzemy dynię dodajemy mąkę, cukier i jajko. Mieszamy. Konsystencja ma być podobna do konsystencji placków ziemniaczanych.
Na patelnię wlewamy olej. Kiedy już się rozgrzeje smażymy placuszki. Smażymy po 2 minuty z każdej strony na wolnym ogniu.
Podajemy z dżemem.Pasuje ten z porzeczek :)
Gotowe :) Smacznego :)