Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nastał czas dyni zdecydowanie ;-) szkoda,że tak kròtki niestety...tym razem dynia na słodko ;-)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 93
Składniki
dynię kroimy na śtednie kawałki,układamy skòrà na dòł na posmarowanej masłem blaszce do pieczenia,skraplamy olejem i delikatnie solimy
pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 45-60 min po upieczeniu wyjmujemy I zostawiamy do ostudzenia
przygotowujemy I przesiewamy màkę,dodajemy proszek do pieczenia I sòl- mieszamy
dynię obieramy ze skôry i blendujemy z jajkami I olejem oraz cukrem dodajemy màkę z proszkiem I solà I jeszcze raz miksujemy wszystko razem na gładkà masę na koniec dodajemy cukier waniliowy I cynamon
na patelni rozgrzewamy olej I smażymy racuszki aż wyrosnà na fajne,pulchne placuszki
wykładamy na talerzyk,odsàczamy papierowym ręcznikiem I podajemy od razu z konfiturà ròżanà,posypane cukrem pudrem,cynamonem i z listkiem bazylii albo mięty
Smacznego ;-)