Do góry

Zupy Przepis na:

Dyniowy krem z kurkami i grzankami

Dyniowy krem z kurkami i grzankami

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 424

Dodano:

Odsłon: 62

Ta zupa jest idealna na dzisiejszą pogodę. Smaczna i mimo tego, że to krem syta.

Składniki

  • 600 g dyni Hokkaido ( waga po obraniu )
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 2,5 szk rosołu
  • 200 g gotowanego mięsa z rosołu
  • 3 łyżki śmietanki kokosowej
  • 1 łyżka masła
  • do smaku :
  • só,l pieprz , pieprz cayenne
  • 250 g kurek
  • 1 łyżka masła
  • sól do smaku
  • grzanki czosnkowe
  • rungia do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. Dynię, marchewkę i cebulę pokroić w kostkę.
    W garnku roztopić masło, wrzucić pokrojone składniki i chwilę smażyć.
    Potem wlać rosół oraz dodać przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości i częściowego odparowania rosołu.
    Gdy zupa się gotuje usmażyć na maśle oczyszczone kurki.
    Potem je posolić i chwilkę smażyć.
    Następnie dodać mięso z kurczaka i śmietankę do zupy i zupę dokładnie zblendować.
    W razie konieczności jeszcze doprawić i ewentualnie przetrzeć przez siot ale wdłu mnie nie ma takiej potrzeby.
    Gotową zupę nalać na talerze, na środku rozdzielić kurki, grzanki i udekorować rungią.
    Podawać zaraz po przygotowaniu na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 13 czerwca Bardzo apetyczny zestaw składników - ta zupa pewnie smakuje niebiańsko:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń