Do góry

Śniadania Przepis na:

Dyniowy serniczek

Dyniowy serniczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 3187

Delikatny, rozpływający się w ustach serniczek pachnący jesienią! Łącząc w sobie smak dyni, migdałów i wanilii umili każdy jesienny poranek bądź popołudnie!

Składniki

  • twaróg sernikowy 200g
  • dyniowe puree 1/3 szklanki
  • jajko 1
  • budyń waniliowy 1 łyżka
  • syrop z agawy 1 łyżeczka
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • mielone migdały 1 łyżka
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki łączymy w mikserze, a następnie przekładamy do lekko natłuszczonego ceramicznego naczynia.

  2. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 30 minut.

  3. Podajemy wedle uznania na zimno lub na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń