Do góry

Przetwory Przepis na:

dżem, a może konfitura z czarnej porzeczki

dżem, a może konfitura z czarnej porzeczki

Autor: Jolkafasolka

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 91

Dodano: 28.07.2012

Odsłon: 7386

to przepis "Halisi", bardzo dziękuję, jest świetny.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. porzeczki umyć, obrać, zmiksować, zasypać cukrem, wymieszać i wkładać do słoików.

  2. Słoiki ustawić na blaszce do ciasta, odstępy ok. 1 cm, wsunąć do lekko nagrzanego piekarnika i ogrzewać do temp. 120. Jak osiągną wymaganą temperaturę to "piec" je przez ok. 15 min. wyjąć z pieca i wstawić następne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 28 lipca 2012 Bardziej konfitura, bo spora ilość cukru, ale ważne jest,że owoce są surowe przed pasteryzacją. Do ulubionych.
Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń