Do góry

Dodatki Przepis na:

Dżem dyniowo-truskawkowy

Dżem dyniowo-truskawkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 669

Dodano:

Odsłon: 96

Dżem z dyni i truskawek przygotowane w domu jest rewelacyjny.

Składniki

  • 1 kg dyni
  • 1 kg truskawek
  • 2 szkl cukru
  • 1/4 szkl wody
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię obrać, pokroić w kostkę, wsypać do rondla. Wlać wodę, przykryć i rozgotować.

  2. Następnie wsypać truskawki świeże lub mrożone. ( u mnie były mrożone)

  3. Gotować ciągle mieszając, aż uzyskamy pożądaną gęstość. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem na 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń