Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dżem jabłkowo-dyniowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Usuń pestki z dyni i pokrój ją w kostkę. Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, pokrój w kawałki. Dynię i jabłka włóż do garnka i stale mieszając, rozgotuj.
Dodaj cukier waniliowy i cukier żelujący, Skrop sokiem z cytryny. Mieszając, doprowadź do wrzenia, a potem gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. Gorący dżem wlej do wyparzonych słoików. Zamknij, obróć je dnem do góry i poczekaj, aż wystygną.Źródło: Tele Tydzień