Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3472
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3472
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 312
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 96
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 277
Składniki
Maliny zasypałam cukrem na dobę. Moim celem było zrobienie soku, ale zawsze zostają składniki na dżem. Maliny przepuściłam przez sokownik i zostało mi sporo pulpy z miąższem- maliny gorzej puszczają sok. W wersji bez sokownika maliny wrzuca się do gara i gotuje mieszając aż całkiem zmiękną. Zlewa się nadmiar soku i zostaje pulpa.
Tak wygląda dżem z nadmiarem soku. Zebrałam go i zapasteryzowałam do butelek. Dżem nałożyłam do słoików i też zapasteryzowałam. Około 20 minut od zagotowania się wody, a poziom wody powinien sięgać poziomu dżemu w słoikach. Jest to najszybsza wersja, z pestkami tak jak lubię.
Smacznego :)