Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem morelowy

Dżem morelowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2246 Ocena: 13733

Dodano:

Odsłon: 1527

Super zapas na zimę do naleśników, gofrów i ciast.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Morele umyć i przepołowić- wysuszyć na ściereczce. Włożyć do rondla, wsypać cukier i podgrzewać ciągle mieszając. Gdy owoce się całkiem rozgotują, wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć skórkę. Nadal mieszając nakładać gorący dżem do wyparzonych słoików, zakręcać i pasteryzować 15 minut. Proponuję pod koniec smażenia dodać budyń morelowy rozpuszczony w odrobinie zimnej wody, dżem będzie bardziej gęsty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń