Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 5 słoiczków o pojemności ok. 310 ml
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
Pomarańcze i cytryny wyszorować i sparzyć. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryn, a następnie je obrać. W garnku zagotować wodę z cukrem, dodać obrany imbir, cząstki pomarańczy i cytryn, otartą skórkę. Gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając aż dżem zgęstnieje, pod koniec gotowania wyciągnąć imbir. Wyparzone słoiki napełniać dżemem. Pasteryzować 30 minut. Smacznego