Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżemik o pysznym oryginalnym smaku. Galaretka nie jest konieczna, ale podkręciła smak i zapach dżemu.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na około 3-4cm. paski Przełożyć do garnka, dodać szklankę soku pomarańczowego, cukier przykryć i gotować aż do rozgotowania. Rozgotowany rabarbar zmiksować na mus, dodać do niego obraną ze skórki oraz pokrojona na mniejsze kawałki pomarańcze, gotować chwilę aby pomarańcze sie rozgotowały, również można rozdrobnić wszystko razem blenderem
Dodać żel-fix i gotować jakieś 1-2min. Zdjąć z ognia. Dodać sypką galaretkę, po wymieszaniu i rozpuszczeniu się galaretki przełożyć do słoiczków i od razu zakręcać,ustawiać do góry dnem i tak pozostawić do wystudzenia