Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowy dżem domowej roboty.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Wykonanie: Śliwki umyć, wydrylować, a jabłka obrać i oczyścić z gniazdek nasiennych. Następnie owoce pokroić, zasypać cukrem i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie przełożyć do rondelka, smażyć około 1½ godzin stale mieszając, po czym zmiksować blenderem. Pod koniec smażenia dodać cynamonu do smaku, możemy również zaciągnąć żelfixem. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i wystudzić.