Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem truskawkowo-porzeczkowy

Dżem truskawkowo-porzeczkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 554

Dodano:

Odsłon: 8380

Gdy mamy już dość srogiej zimy, nie ma nic lepszego jak powrócić do smaków lata...Cudowne połączenie słodkiej truskawki i kwaskowej porzeczki....mniammmm :) Z podanych proporcji wychodzą 3-4 słoiczki.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone truskawki i porzeczki wsypać do garnka, wymieszać z żelfixem i zagotować.

  2. Dodać cukier i mieszając ponownie zagotować na małym ogniu.

  3. Gotować około 2 minuty, po czym zdjąć z ognia i mieszać do czasu aż zniknie piana.

  4. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i na 5 minut odstawić denkiem do góry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 22 lipca 2010 A ja robiłam dżem z truskawek i niedojrzałego agrestu. Spróbuje chętnie Twojego dżemu. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 20 lipca 2010 takie wspomnienie lata w spiżarce to prawdziwy skarb

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń