Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dżem waniliowo-rumowy"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1803
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1803
Składniki
Mirabelki umyj, usuń pestki. Włóż do garnka. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Przykryj, odstaw na kilka godzin, by owoce puściły sok.
Owoce smaż, mieszając, aż staną się przeźroczyste. Wlej rum. Podgrzej. Włóż do słoików, pasteryzuj 15 min.
Czas przygotowania 70 min,ilość słoików po 250 ml 10, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie