Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki

Autor: marysia11082

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1328

Dodano: 06.07.2013

Odsłon: 10173

Wykorzystane porzeczki po zrobieniu soku.

Składniki

  • Owoce porzeczek,jeszcze gorące po wyjęciu z sokownika
  • Cukier ok. 1 kg
  • woda 1/2 szkl
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gorące owoce przetrzeć przez sito
    Na dno garnka wlać wodę,dodać porzeczki,mieszać
    Wsypać cukier i mieszając zagotować.

  2. Dżem przełożyć do słoików,zakręcić i zagotować /15 min. /
    GOTOWE

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń