Do góry

Przetwory Przepis na:

dzem z dyni z galaretką cytrynową

dzem z dyni z galaretką cytrynową

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 248

Dodano:

Odsłon: 38382

do deserów

Składniki

  • obrana dynia, 5 kg
  • cukier, 1 kg
  • galaretka cytrynowa, 4 szt
  • kwasek cytrynowy, 1 łyżeczka
  • olejek cytrynowy, sztuka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię obrać usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka lekko podlać wodą i gotować aż się rozpadną. Dodać cukier , galaretki i olejek cytrynowy. Smażyć jeszcze przez ok. 20 minut. Na koniec można dodać kwasek cytrynowy. Gorące wkładać do słoików. Pasteryzować ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń