Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem z octem balsamicznym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 196
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Wiśnie opłucz, dokładnie wydryluj i pokrój w grube kawałki. Następnie wrzuć do rondla i wymieszaj owoce z cukrem żelującym.
Cały czas mieszając, na małym ogniu doprowadź owoce do wrzenia i gotuj co najmniej 5 minut. Kiedy w garnku pojawi się piana, zdejmij rondel z ognia.
Przygotowany dżem dopraw do smaku octem balsamicznym. Przełóż do słoików, po czym dokładnie i szczelnie zamknij je, odwróć do góry dnem i odstaw na około 5 minut.
Czas przygotowania: 25 minut 623 kcal/1 słoikŹródło: Tele Tydzień