Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem do naleśników.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 220
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 160
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Składniki
Wykonanie: Rabarbar opłukać, obrać, pokroić, z bananów zdjąć skórkę i również pokroić. Następnie zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia pod przykryciem. Po czym całość zagotować, dodać żelfix, sok z cytryn i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików i od razu odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.