Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z rabarbaru i bananów

Dżem z rabarbaru i bananów

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 5650

Dodano:

Odsłon: 956

Pyszny dżem, polecam :)

Składniki

  • 1 kg bananów
  • 1 kg rabarbaru
  • 1 kg cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 opakowania żelfix 2:1
  • sok z 1 dużej cytryny
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Dzień wcześniej wieczorem należy obrać banany i rabarbar.
    Pokroić i zasypać cukrem i cukrem waniliowym.
    Przykryć i odstawić w chłodne miejsce.


    Na drugi dzień owoce zagotować.
    Ja gotowałam około 15 minut. Od momentu zagotowania.
    Wsypać żelfix, wymieszać i gotować dwie minuty. Wlać sok z cytryny i jeszcze trzymać na ogniu około dwóch minut.
    Gorący dżem wlać do słoików, zakręcać i układać dnem do góry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń