Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
Dzień wcześniej wieczorem należy obrać banany i rabarbar. Pokroić i zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce. Na drugi dzień owoce zagotować. Ja gotowałam około 15 minut. Od momentu zagotowania. Wsypać żelfix, wymieszać i gotować dwie minuty. Wlać sok z cytryny i jeszcze trzymać na ogniu około dwóch minut. Gorący dżem wlać do słoików, zakręcać i układać dnem do góry.