Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z soku z winogron

Dżem z soku z winogron

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 857

Dodano:

Odsłon: 534

Winogrona jakie mam w ogrodzie to odmiany winne. Mają twardą skórkę i twarde gorzkie pestki. Dlatego robię z nich wino lub sok oraz dżemy ze soku.

Składniki

  • Sok z winogron białych i czerwonych (ok. 2,5 l)
  • Cukier (250g)
  • Żelfix 3:1 (2szt.)
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Winogrona płuczę i wrzucam do wyciskarki wolnoobrotowej

  2. 2. Otrzymany sok wlewam do garnka, dosładzam i wsypuję żelfixy. Mieszam.

  3. 3. Gorący sok (dżem) wlewam do wyparzonych słoiczków. Zakręcam i odwracam denkami do dołu.
    4. Po ostygnięciu naklejam etykietę. Etykiety przygotowuję sama w programie Publisher, drukuję na etykietach samoprzylepnych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 20 sierpnia Fajne:) Takiego dżemu jeszcze nie robiłam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń