Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z racji ,że sezon na truskawki się kończy , nie czekałam aż mąż zrobi zdjęcie i dodałam swoje z telefonu:) Z chwilą gdy dojdzie do konsumpcji dżemu, dodam inne;) Smak boski...przepis od Agnieszki, która właśnie zrealizowała swoje marzenie i przeniosła sie do Warszawy:)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Umyte truskawki bez szypułek wsypujemy do rondla. Rozgniatamy drewnianym tłuczkiem.Banany obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy do truskawek.Do owocow dodajemy imbir oraz żelfix, mieszamy i zagotowujemy. Wsypujemy cukier i gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Przekładamy gorący dżem do słoików.Pasteryzujemy 20 minut.