Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dziczyzna z sosem grzybowym"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 805
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Mięso włóż do garnka z lekko osoloną wodą. Odstaw w chłodne miejsce na minimum 24 godz. Do 1/3 szklanki oleju dodaj ocet, zmiażdżony czosnek, musztardę, piwo, miód, 1 łyżkę soli, 1 łyżeczkę pieprzu oraz ziarna jałowca, wymieszaj. Marynatą posmaruj mięso, przykryj i włóż do lodówki na 24 godz.
Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż mięso, obsmaż ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz około 70 minut w temperaturze 180° C, polewając wytapiającym się się sosem.
Oczyszczone grzyby opłucz. Większe pokrój w plasterki, małe pozostaw w całości. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj masło i zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj grzyby, smaż ok. 3 min. Patelnię przykryj pokrywką, zmniejsz ogień i duś grzyby do miękkości około 10 minut. Dodaj mąkę, mieszając smaż 2-3 min.
Wlej bulion, podgrzewaj aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą oraz pieprzem i duś jeszcze chwilkę. Upieczone mięso pokrój w grube plastry i polej sosem grzybowym.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie