Do góry

Dania główne Przepis na:

Dzik w sosie meksykańskim

Dzik w sosie meksykańskim

Autor: coorp

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 99

Dodano: 06.03.2010

Odsłon: 2953

Na pewno zdrowe, bo mięso przednie ;-)

Składniki

  • np. łopatka z dzika, 1,5 kg
  • sos meksykański, 2 słoiki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na duże skwary, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Zostawiamy na noc w lodówce (albo i ze dwie doby, żeby lepiej przeszło sosem) i pieczemy. Smacznego

  2. Można w ten sam sposób zrobić np. wieprzową karkówkę. Danie lekko ostre.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 21 maja 2010 zgadzam się z madziak-iem. ode mnie: dałby/dałabyś sobie spokój z dodawaniem takich przepisów (mam na myśli również te twe sałatki).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 07 marca 2010 No i właśnie takie jest najlepsze. Najpierw zamarynować w naturalnych przyprawach i ziołach, później udusić. Wtedy można powiedzieć,że mięsko jest zdrowe i smaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bozo76 07 marca 2010 Ta chemia to chyba musi zmiękczyć to mięso.Jak robiłam dziczyznę to mięso w przyprawach leżało w lodówce 3-4 dni.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 06 marca 2010 A nie lepiej samemu zrobić sosik, zamiast tej chemii?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń