Do góry

Desery Przepis na:

Dziwak al''a milky way

Dziwak ala milky way

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 179

Dodano:

Odsłon: 15547

W wyniku małej improwizacji powstało bardzo słodkie i smaczne ciasto- idealne do gorzkiej, popołudniowej kawy ;)

Składniki

  • 0,5 szkl. mleka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 2x cukier wanilinowy
  • 250g margaryny/ masła
  • 2 szkl. mleka w proszku
  • herbatniki w czekoladzie, biszkopty
  • czekolada z orzechami
  • polewa i lukier
  • 1 spód biszkoptowy (ciemny)
  • PONCZ
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wcześniej upieczony, ciemny biszkopt nasączamy ponczem.

  2. Mleko gotujemy z cukrami (powstaje jakby rzadki lukier). Po ostudzeniu łączymy go z mlekiem w proszku.

  3. Ucieramy masło, następnie dodajemy do niego masę z mleka i nadal wykręcamy do uzyskania puszystej konsystencji.

  4. Herbatniki i biszkopty namaczamy przez chwilę w odrobinie wody( może być z dodatkiem alkoholu); czekoladę kroimy na małe kawałeczki.

  5. Na biszkopt wykładamy masę, następnie kruszymy na nią herbatniki, biszkopty, posypujemy czekoladą. Na koniec, całość polewamy na przemian polewą czekoladową i lukrem. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

montagnarde 30 sierpnia 2010 Dziękuję za miłe komentarze- mam nadzieję, że wszystkim będzie smakował :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 29 sierpnia 2010 Świetny jest ten Twój " dziwak "wyobrażam sobie jak musi wybornie smakować -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń