Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny dla gości w sam raz.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 203
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3360
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 327
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 203
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3360
Składniki
Schłodzoną śmietanę ubijać, dodając 250 g serka mascarpone. Całość miksować jeszcze ok. 2 min.
Na suchej patelni karmelizować płatki owsiane z 7 łyżkami cukru do uzyskania złotobrązowego koloru.
Po 3 łyżki miodu oraz whisky (jak dla dzieci to bez whisky) wlać do miseczki i połączyć z rozmrożonymi malinami ( można je wcześniej osączyć z nadmiaru soku ).
Deser ułożyć warstwami w szklankach do whisky lub zwykłych szklankach wyższych. 1. Najpierw porcję owoców w syropie. 2. Następnie część płatków owsianych. 3. Porcję kremu. 4. Znów owoce w syropie. 5. Płatki. 6. Kleks kremu.
Desery oprószyć pozostałymi skarmelizowanymi płatkami owsianymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny. (najlepiej na całą noc). Tuż przed podaniem można udekorować listkami świeżej mięty. Smacznego.;)