Do góry

Dania główne Przepis na:

Efektowne wrapy ze szpinakiem i kurczakiem

Efektowne wrapy ze szpinakiem i kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Efektowne wrapy ze szpinakiem i kurczakiem"

Składniki

  • 4 pszenne tortille
  • 1 opakowanie mrożonego liściastego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka (może być wędzona)
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzuć zmiażdżone ząbki czosnku, lekko przesmaż. Dodaj szpinak i duś przez ok. 10 minut na niewielkim ogniu, aż odparuje nadmiar płynu. Kurczaka (jeśli wybrałaś surowego, a nie wędzonego) pokrój w wąskie paseczki i przesmaż na drugiej patelni, soląc i doprawiając do smaku.

  2. Placek tortilli podgrzej zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dzięki temu ciasto zmięknie i nie będzie się rwało. Na podgrzany placek nałóż porcję szpinaku i kurczaka, zwiń jak naleśnik i pokrój na około dwucentymetrowe kawałki. Żeby ruloniki się nie rozpadły, możesz je przekłuć wykałaczkami.

  3. • 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 16 zł

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń