Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Egzotyczna letnia zupa"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Ogórki obierz, odetnij końce i przekrój wzdłuż na pół. Łyżką usuń pestki i pokrój na kawałki. W blenderze umieść ogórki, czosnek, połowę ziół, jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny i zmiksuj na gładkie purée.
Dolej zimną wodę (200 ml), aby uzyskać pożądaną konsystencję. Odstaw do lodówki na minimum godzinę. Krewetki po rozmrożeniu obsyp mieloną słodką papryką i smaż na patelni na rozgrzanym oleju przez około 2 minuty. Odsącz na ręczniku papierowym. Zupę podawaj udekorowaną krewetkami posypaną, pozostałymi ziołami.
Czas przygotowania: 85 minut . Poziom: średni. Porcja 395 kcal.Źródło: TV14