Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
egzotyczna ale smaczna, polecam
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Marchewki obierz, pory oczyść. Warzywa pokrój w ukośne plasterki, a wątróbkę na kawałki. 2. W garnku zgrzej łyżkę masła, zrumień migdały. Wsyp ryż. Smaż przez chwilę. Dodaj marchewkę i rodzynki. Podlej gorącym bulionem. Całość gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. 3. Wątróbkę oprósz mąką. Usmaż na oleju. Pory podsmaż na pozostałym maśle. Wymieszaj z wątróbką. Przypraw do smaku sosem sojowym, winiakiem, solą, pieprzem i cukrem. 4. Wątróbkę wyłóż na ogrzany półmisek. Podawaj z przygotowanym ryżem.