Do góry

Desery Przepis na:

Egzotyczne bajaderki

Egzotyczne bajaderki

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4340

Dodano:

Odsłon: 8478

Szybkie do zrobienia bajaderki z resztek ciasta, które nam zostały, w połączeniu z kilkoma innymi składnikami które zazwyczaj mamy w domu :)

Składniki

  • 350 g ciasta czekoladowego (bez kremów, mas, żelatyny)
  • 150 g herbatników
  • 1/2 szklanki wiórek kokosowych
  • garść obranych orzechów pistacjowych
  • 3 łyżki dżemu o smaku kiwi
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 50 g masła
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżka likieru pomarańczowego lub innego (opcjonalnie)
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto czekoladowe i herbatniki kruszymy. Orzechy pistacjowe drobno siekamy. Mieszamy z wiórkami kokosowymi. Dodajemy dżem, roztopione i ostudzone masło, cukier puder, mleko i likier i wszystko razem mieszamy. Z gotowej masy tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odkładamy na tackę i do lodówki na kilka minut do zastygnięcia masy. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń