Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowa fasolka po bretońsku"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 798
Składniki
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklij. Dodaj plastry kiełbasy i boczku.
Po 10 minutach smażenia przełóż do garnka i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele, kminek, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość gotuj około 10 minut, a następnie połącz z koncentratem i mąką rozprowadzoną w zimnej wodzie.
Na koniec dodaj odsączoną z zalewy fasolkę i całość podgrzej. Danie podawaj z bułką.
<strong>Przepis nadesłała: Łucja Staszyńska</strong>Źródło: Kurier TV