Do góry

Przetwory Przepis na:

Ekspresowa papryka na zimę-lekko pikantna

Ekspresowa papryka na zimę-lekko pikantna

Autor:

Przepisów i artykułów: 268 Ocena: 6020

Dodano:

Odsłon: 810

jest pyszna,szybko się robi i jest zupełnie inna niż do tej pory robiłam-jest lekko pikantna-tak jak lubię-polecam wszystkim

Składniki

  • 2 i 1/2 kg papryki różne kolory
  • 2 duże cebule
  • 5 papryczek chili czerwonej
  • ZALEWA:
  • 1 i 1/2 l. wody
  • 1/2 l. octu 10%
  • 1 szk. cukru
  • 3 łyżki soli
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 2 łyżeczki ziela angielskiego
  • 10 listków laurowych
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Papryki oczyścić umyć i pokroić w paski, cebulę w piórka, wszystko wymieszać. W garnku zagotować składniki zalewy, dodać pokrojone papryki i cebulę. Całość gotować na wolnym ogniu 10-15 min. do czasu zeszklenia się warzyw.
    Gorące wlewać do słoików, zakręcić, odwrócić słoik i ułożyć na ściereczce. Przykryć np. kocem i pozostawić do przestudzenia.
    Paprykę tę przygotowuje się błyskawicznie, słoiki nie wymagają pasteryzowania a przechowuję się znakomicie .Papryka ta zachwyci każde podniebienie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 22 lipca Pyszna papryka,bardzo lubię w zalewie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń