Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ekspresowa zupa z jabłek i pietruszki"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w ósemki. Umyte i obrane warzywa pokrój w kostkę. Przesmaż je wraz z jabłkami na maśle. Dopraw solą, pieprzem i gałką i duś kilka minut. Podlej bulionem i gotuj ok. 20 minut. Dodaj kurkumę. Zupę zmiksuj, ewentualnie przetrzyj przez sitko, dopraw. Podawaj z listkami bazylii lub natką oraz z chrupiącym pieczywem czosnkowym.
• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 8 złŹródło: Show