Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowe andruty"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 684
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2667
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 343
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 55
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 684
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2667
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 343
Składniki
20 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji
Jeden andrut układam na tacy. Smaruję go połową masy kajmakowej i przykrywam drugim waflem. Ten z kolei smaruję połową powideł.
Resztę składników przekładam na zmianę, aż do ich wyczerpania się. Andrut przykrywam deską do krojenia i obciążam czymś ciężkim, np. grubą książką.
<strong>Magdalena Imielińska z Kóz</strong>Źródło: Kobieta i życie