Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowe andruty

Ekspresowe andruty

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 7

Sprawdzony przepis na "Ekspresowe andruty"

Składniki

  • 5 kwadratowych andrutów
  • puszka masy kajmakowej
  • słoiczek powideł śliwkowych (najlepiej domowych)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 20 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 12 porcji

  2. Jeden andrut układam na tacy. Smaruję go połową masy kajmakowej i przykrywam drugim waflem. Ten z kolei smaruję połową powideł.

  3. Resztę składników przekładam na zmianę, aż do ich wyczerpania się. Andrut przykrywam deską do krojenia i obciążam czymś ciężkim, np. grubą książką.

  4. Magdalena Imielińska z Kóz

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń