Do góry

Desery Przepis na:

Ekspresowe gofry z ciasta francuskiego nadziane konfiturą

Ekspresowe gofry z ciasta francuskiego nadziane konfiturą

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 315

Dodano:

Odsłon: 3454

Gofry z ciasta francuskiego to świetna alternatywa dla zwykłych gofrów, szybka i prosta, wszystko co musimy zrobić to wyjąć ciasto francuskie z lodówki, użyć ulubionego nadzienia, zapiec i gotowe... :) Polecam jako szybką przekąskę, idealnie nadają się na niezapowiedziane odwiedziny gości. :)

Składniki

  • - opakowanie ciasta francuskiego (ja użyłam nie mrożonego)
  • - konfitura (ja użyłam wiśniowej)
  • - cukier puder do posypania
  • - ewentualne bita śmietana
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gofrownicę nagrzewamy, z ciasta francuskiego wycinamy koła o średnicy ok 8 cm. Na połowie kółka kładziemy łyżkę konfitury, przykrywamy drugim kółkiem. Brzegi dociskamy dokładnie, tak aby się dobrze skleiły ( można użyć żółtka do posmarowania brzegów). Gofry przekładamy do nagrzanej gofrownicy. Zapiekamy aż się zezłocą, gotowe posypujemy cukrem pudrem i ewentualnie nakładamy bitą śmietaną i ulubione dodatki.

    *jako nadzienie możemy użyć ulubionych owoców np. banana, jabłko lub kremu czekoladowego, inwencja twórcza należy do was :)

    Smacznego ! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń