Do góry

Dania główne Przepis na:

Ekspresowy fit kurczak po chińsku

Ekspresowy fit kurczak po chińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 1448

Pyszne i szybkie danie chińskie w stylu fit!

Składniki

  • woreczek ryżu brązowego lub parboiled 100 g
  • 500 g fileta z kurczaka
  • 2 jajka 110 g
  • 450 g mrożonki chińskiej
  • 3 łyżki sosu sojowego 45 g
  • łyżka oleju sezamowego lub rzepakowego 10 g
  • 2 ząbki czosnku 10 g
  • przyprawa curry, przyprawa 5 smaków, sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryz ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawami i wymieszaj z sosem sojowym. Podsmaż chwilę na łyżce oliwy i dodaj mrożonkę chińską oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Duś około 10 minut, aż warzywa się rozmrożą. Przesuń kurczaka i warzywa na bok patelni i wbij na patelnię jajka, poczekaj aż się zetną i wymieszaj z całym daniem. Duś jeszcze chwilę i dodaj ugotowany, osączony z wody ryż. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 31 grudnia 2017 Takie kurczaczka, to ja bardzo chętnie biorę, pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń