Do góry

Śniadania Przepis na:

Ekspresowy pasztet -mniam!

Ekspresowy pasztet -mniam!

Autor:

Przepisów i artykułów: 269 Ocena: 6035

Dodano:

Odsłon: 20153

lubicie pasztety???ja bardzo,tylko przeraża mnie skład w tych sklepowych,więc często robię je sama, ten przepis jest super,i robi się 35 min,-i do tego jest naprawdę pyszny i tani,jak kiedyś wątrobianka, z tego przepisu wyszedł mi jeden słoik 500 ml więc jak macie dużą rodzinkę to możecie się pokusić o podwójną porcję spróbujcie polecam,

Składniki

  • 30 dag wątróbki drobiowej(może być również wieprzowa lub cielęca)
  • 20 dag słoniny
  • cebula
  • 1/2 szkl rosołu(może być z kostki rosołowej,jak nie macie)
  • łyżeczka majeranku,
  • sól,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. słoninę i cebulkę kroimy w kostkę,przesmażamy w garnku 2-3 min

  2. dodajemy pokrojoną w kawałki wątróbkę i podlewamy rosołkiem dodajemy majeranek i dusimy na małym ogniu przez pół godzinki,po tym czasie doprawiamy do smaku solą pieprzem,i kilkoma kroplami maggi,miksujemy -ja użyłam blendera,

  3. przelewamy do słoiczka i jak wystygnie to dajemy do lodówki ,żeby stężał
    Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 23 kwietnia Bardzo ciekawy watrobiany smalczyk a jak zwał tak zwał jest pycha!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 23 lutego 2017 Jeszcze jedno - zamiast słoninki warto dodać brzuszek.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 23 lutego 2017 Najsmaczniejszy z ciemnym pieczywkiem i ogórkiem kiszonym. MMMniam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolada 23 lutego 2017 Twój przepis jest na wątrobiankę, jak sama zauważyłaś... Pasztet powinien zawierać mięso... Tym niemniej gratuluję kreatywności i ciekawych receptur...

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń