Do góry

Przekąski Przepis na:

Empanada de atun

Empanada de atun

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 361

Dodano:

Odsłon: 7141

latwe i szybkie w przygotowaniu

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pokrojone papryki dusimy w glebokim oleju na malym ogniu, trzeba uwarzac zeby sie nie przypalily maja byc tylko miekki

  2. odsaczamy papryki z oleju dodajemy tunczyka i przecier solimy i zostawiamy zeby ostyglo

  3. kiedy nasza mieszanka jest juz zimna dodajemy pokrojone jajko gotowane i znowu mieszamy

  4. na blaszce wylozonej papierem do pieczenia wykladamy jedno ciasto francuskie i naklowamy je widelcem,

  5. na te ciasto wykladamy nasz farsz i przykrywamy go drugim ciastem francuskim . Dobrze jest zmoczyc troszke brzegi zeby lepiej sie skleily.

  6. Gore ciasta smaryjemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach jakies 15-20 minut i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 30 września 2012 Smakowity przepis, do tego prosty - to lubię :) Dodaję do ulubionych i pozdrawiam :)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń