Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1049
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 95
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1049
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 95
Składniki
<strong>Na farsz:</strong>
25 dag mieszanego mięsa mielonego, 20 dag cebuli, 2 łyżeczki rodzynek, 1 łyżeczka oleju lub oliwy, po 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, ostrej mielonej papryki oraz soli.
Rodzynki przełóż do miseczki i zalej wrzątkiem. Po kilku minutach osącz je na sicie.
Cebulę obierz z łupin, posiekaj dro bno, a następnie przesmaż ją na oleju na dużej patelni. Do smażącej się cebu li dodaj mielone mięso i smaż jeszcze kilka minut razem.
Rozgnieć je widelcem podczas smażenia, a następnie wlej pół litra wody. Duś tak długo, aż cała woda odparuje. Wtedy dodaj rodzynki i przyprawy: kmin, ostrą paprykę oraz sól. Wymieszaj wszystko i odstaw do ostygnięcia.
Suche na ciasto przesyp do miski, płynne (oprócz oleju) ubij w osobnej misce. Wszystkie połącz ze sobą, dodaj olej i zagnieć elastyczne ciasto. Owiń folią, schładzaj 30 min.
Następnie rozwałkuj i wycinaj krążki. Łyżeczką nakładaj farsz i sklejaj jak pierogi. Smaż na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
4. Empanadas możesz także piec w temperaturze 200° C (na złoty kolor).
(bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 380 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie