Do góry

Przekąski Przepis na:

Empanadas

Empanadas

Autor: Anna84

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano: 21.10.2012

Odsłon: 1398

Szybkie, latwe, miła alternatywa dla tradycyjnego mielonego.

Składniki

  • mięso mielone, 500 gr
  • sos sojowy
  • 1 jajko
  • maggi lub vegeta, pieprz, sok z cytryny
  • ciasto francuskie (3-4 op.)
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyjmujemy mięso na miseczkę. Dodajemy jajko, pieprz, sos sojowy, maggi lub vegetę i sok z cytryny. Wszystko według własnych upodobań smakowych.

  2. Rozpakowujemy ciasto francuskie i wykrawamy kółka, które nadziewamy przygotowanym mięsem i dobrze zlepiamy. Wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz i pilnujemy gdyż bardzo szybko się smaży. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

  3. Ponieważ mięso do farszu jest surowe, ja dawałam małe ilości farszu dodatkowo spłaszczając pierożki, tak by mięso sie rozeszło po całej ich wewnętrznej powierzchni i nie było niedosmażone, POdaję je z dipem majonezowo-pomidorowym: 3 łyżki keczupu, 2 łyżki majonezu, szczypta bazylii suszonej i sok z cytryny wg uznania. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń